Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, July 18, 2010

WAKTU REHAT...

Semalam ahad, aku mmg dh plan nak bgn selambat yang mungkin...hehehe pemalas tol , isteri saperlah nie;p. Tapi plan x menjadi coz anak-anakkn dh bgn seawal pukul 5 pagi. arghhhhhhh tensen aku, pada hal dah pesan kat diorg ibu nak bgn lambat....Erm melayan si kecik smp terlelap semula, sesedar dh kol 8, awal lagi..uwaaaaa ngantuk nie, tp aku gagahkan gak bgn melayan, mengemas,mandikan anak-anakku...mr hub bgn terus ajak g pasar, nsb kitorang semua dh siap mandi....so terus gerak g pasar tani,erm tak tau nk beli per, ialah selalunyer kalau g pasar nie, nafsu tuepun sebesar pasar tani tue...tp semalam mcm leh control skit, juz beli nasi lemak ngan kuih jer.....Balik siapkan hidang sarapan y di import khas tue, makan...Dah makan, dah xtau nak buat apa, sbbkan hari nie mmg niat nak melepak...so lepas mkn aku dan anak-anakku bantai tdo...hahahahahaha melampau kan.Sesedar dah kol 1.30....So bgn mandi g sekali, solat siap², nak g the curve, bkn nak merayap ker manapun, juz nk g mkn big apple jer, coz aku dah janji nak belanja anak-anakku ngan mr hub nk g mkn donut sedap...heheheh selebihnyer aku y teringin bangat....so dh settle beli big apple, kitorangpun gerak balik, dlm kete anak aku dh wat hal, iman lapar!iman lapar! bkn lapar per, lapar orange juice, puaslah pjk ckp, tggu keluar dr the curve br ibu bagi, tp tetap gak iman lapar!iman lapar! dgn separuh geram aku bukak gak ler orange juice tue bg dia, x smp 5 min, dia menjerit ayahhhhhh hbs basah iman! aku pusing jer belakang, hbs dia lencun bermandikan orange juice, time tue tahap marah aku teruslah naik 130%, membebel kat dia, tuelah x sabar, ibu ckp sabar, xnk dgr, kalau kitorg nk terus balik xperlah, nie nak singgah the store lagi...arghhhhhhhh xkkn nak bg pakai baju kotor + basah tue.....aku suruh mr hub berenti kat kedai hari² cr t shirt kat lain....eeeee geram.Cr tshirt murah jer,erm...membebel x ingat lah aku semalam, time bwk baju lebih pandai lak memasing jaga baju,time xde bwk baju lebih,time tuelah nak tumpahkan itu ini atas baju..bla..bla..bla... suami aku pandang jer...erm pandai tue nak amik hati aku, bila tau jer aku nk sambung bebel kat dia, dia terus menyanyi, " ibu - ibu engkaulah ratu hatiku....bila ku berduka engkau hiburkan hati....." arghhhhhh xleh nak marah dah.....eeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaeeeeeeeeeeeeeeeee aku geram.

2 comments:

Ease Basri said...

Bijak iman... antie pun nak wat macam tu lah kalo mak antie membebel...agak-agak mujarab tak ...hehehehehe

A N A K - A N A K K U said...

ease : kalau ko aku rase mak ko mengamuk gak, dh besar panjang x pepaham org ckp sabar...hehehehe

Nuffnang

MY HEART BEEP