Nuffnang

MY HEART BEEP

Thursday, May 20, 2010

INFO : SUNTIKAN H1N1


Ok kengkawan semua, aku dpt info nie drp kakak aku...ialah akak aku kan nurse, sekarang kita dah bolehh dptkan suntikan vaksin H1N1 di klinik² kesihatan kerajaan....Tp aku xtaulah kalau semua klinik kerajaan ada menawarkan, cuma akak aku info kat aku mcm tue jerk...Bagi y berdekatan kawasan aku nie leh ler ambil di klinik kesihatan taman ehsan...hehehe aku x ambil lagi,InsyaAllah hari nie kot petang karang aku akan pergi ambil.Ialah bahayakan sekarang nie, OPssS pasat pembayaran tak silap aku byr RM1 jer , oklah tue kan kalau tdk harga dia RM300+++...So kengkawan aper lagi jom survey klinik kesihatan yang ada menyediakan vaksin nie, mencegah lebih baik drp merawatkan....OPss lupa nak ckp suntikan nie hanya untuk org dewasa berumur 18 thn hingga 65 thn ker bawah...Sebab lepas dpt suntikan nie, kalau antibodi kita tak kuat @ badan kita lemah...kita mungkin akan merasa sakit², lenguh² badan....Untuk keterangan lanjut sebelum ambil suntikan tny kat jururawat² @ Dr² tue erk....

3 comments:

Zura said...

wow...mengujakan...

chugie said...

ade dengar gak mah.. n mmg ade side effect pun.. kalau x kuat, kita akan rs mcm2..

bila dengar side effect tu, aku cam takut lak nak ambik.. tp aku nak ambik gak.. cmne ni?

konk g amik ek? jom sesama..

Ease Basri said...

info yang bagus... sharing is caring... thanks again..

Nuffnang

MY HEART BEEP