Nuffnang

MY HEART BEEP

Tuesday, May 25, 2010

KASIH SEORANG AYAH...

Sekarang nie banyak tol kes remaja kene tembak dgn polis kan....tak tau nk salahkan siapa sebab tak berada di tempat @ situasi kejadian...Nak salahklan polis 100%pun tak boleh, sebab mereka hanya menjalankan tanggungjawab diorang jerk, menjaga keselamatan kawasan.....nak salahkan remaja, boleh gak...kenapa nak merayap tetengah malam, atleast limitlah smp kol 11, namepun remaja...as a parents kene lah kita amik tahu perihal anak kita nie. Mcm aku dulu waktu sekolah, aku xde kuar² mlm nie...lepak kat umah jerk. tp adik² lelaki aku sure akan kuar, lelaki biasalah....selalu round kg, hehehehe...tp kol 10 x nmpk muka kat umah ayah aku akan cr seluruh kg, kalau x jumpa, ayah aku akan tunggu diorg balik dan pastu mulalah sesi soal jawab....gerun gak....ayah aku garang, ialah sesekali marah.... Tapi pas hbs sekolah dan belajar, dpt jerk lesen kete, langkah aku mmg panjanglah....tp b4 kol 12 mesti ada depan umah nak lepak smp pagipun ayah mak aku x kisah...janji dpn mata, tp selalunyer aku ajar bestfrends aku chugie lepak dlm bilik aku jer....hahahaha ntah per kitorg wat ntah, tp y pasti kekejap ketawa...Aku sebenarnyer nak citer, semalam kakak aku citer, ayah aku bgtau kawan dia jual kereta demi keselamatan anak dia..dia sanggup ker mana² naik moto jerk, mungkin dia pk lebih baik dia y berkorban drp anak dia yang terkorban...tp wahaisi anak dia akan terPK menda yang sameker? atau akan memberontak menyalahkan ayah dia???ialahkan darah muda, hati cepat panas, hope adik tue dptlah berPK cara +ve, kenapa ayah dia sanggup buat mcm tue....Mase muda remaja nie jarang kita nmpk y parents kiter sayangkan kiter, lelebih kiter dpt kawan y x dulik perasaan mak bapak, kitapun x mustahil terikut.....tp bila dh besar, umur dah meningkat tgk @ toleh ker belakang mesti x bnyk skit, mesti ade y kiter nyesalkan...tp life must go on, salah silap dulu jadikan tauladan utk kiter jadi lebih matang hari nie...Mak ngan ayah aku selalu pesan, time ayah mak ade nie korang selalulah wat endah x endah...nnt dah xde baru nk nangis rindu-rinduan....eeeeeeeee geram bila parents aku ckp mcm nie, bkn kitorg x amik pedulikpun, tp ialah hati org tua ade sajer y x kena...so sbg anak sabarkan ajer, diamkan ajer, doa y lebih utamakan....

2 comments:

Ease Basri said...

Nak besarkan anak dan jadikan mereka seorang MANUSIA........ satu ADVENTURE yang sangat TERCABAR....... semoga kita berjaya erk... AMIN

A N A K - A N A K K U said...

ease : tol tue ease x semudah y kiter impi dan cita²kan

Nuffnang

MY HEART BEEP