Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, April 11, 2010

BUDI BAHASA DLM PERHUBUNGAN....

Per pendapat korang pasat budi bahasa dlm sesebuah perhubungan????? especially hubungan istimewa....Pada akulah kan menda nie penting sgt terutama drp berkawan...Kiter should jaga bahasa kiter, jgn jadi biadab sgt, tp kalau terlalu sopan sgtpun xbest gak kan...heheheh sbb mcm x leh jadi diri sendiri lak bila kene sopan jer....kecuali insan tue mmg sopan santun, lemah lembut..( hehhehe aku geli nie...) Erm tp percakapan kiter bkn ker kene jaga, kalau dia pasangan kiter bknkah kiter patut ckp nicely, respect kat dia, walaupun dlm keadaan marah atau perang besar melanda...X kisahler lelaki @ perempuan ,bila kita jaga percakapn kkiter start dr berkawan lagi ,nnt dh kawin xdelah terbawa²... Suka ker kita bila kiter ade anak nnt, anak kiter berkasar ngan kita? ckp x sopan dgn kiter? Mgkn x ramai y perasan menda nie, atau akan ckp alaaa dh kawin nnt berubahler, hakikatnyer bkn senang nak berubah jadi y bkn diri kiter...X kan bila kiter gadung ngan pasangan kiter , nk kuar same mcm b4 kawin, bodoh, bangang , b***,s***, dan pepe lagilah y xelok di dengar org luar @ anak kiter sendiri...Kalau isteri ckp mcm tue kat suami nmpk sgt x respect suami, kalau suami ckp mcm tue kat isteripun same x hormat....kate sayang, cinta tp bila melancarkan perang hbs kuar semua y tak sepatutnyer kuar....Akupun kalau gaduh ngan husband aku, selalu tukar panggilan bahasa diri....jadi saya awq, cuma lately nie jer aku xnk lagi mcm tue, kalau marah ker terasa ker aku still gunakan bhs diri y biasa kami gunakan...bkn per, bila tukar² mcm tue rase kelakar lak, x matang lak....gpun bila guna bhs y diri y mmg telah kami persetujui , masib boleh memabntu aku mengawal perasaan marah @ x puas hati@ terasa ngan suami aku...hope x smp jadi isteri derhaka.....Kalau korang plak mcm mane..??? Dlm dunia y majju dan serba canggih manggih nie, kene kuat dan pandai mengawal keadaan dan melawan arus, kalau x ...hbslah kiter...especially hubungan sesame kiter....Kalau ade y terasa dgn N3 aku nie, sorry x niatpun nak perli @ pepe, juz nak berkongsi jer.....

5 comments:

mommy twin said...

samalar imah... aku mmg dari dulu smpi skang, gaduh smpi terbalik dunie pun... kami tak penah tukar panggilan diri tuh. sbb kalau aku tukar, hubby dh benci sgt ker? hahah... tp kan, kat opis aku neh baru setahun dua kawin. dulu sblum kawin sayang, bie....tp lepas kawin dh tukar kau...aku... tak paham aku... padahal baru kawin. ntah ler...mgkin tuh care dorang tunjuk kemesraan...heheh...

mommy twin said...

samalar imah... aku mmg dari dulu smpi skang, gaduh smpi terbalik dunie pun... kami tak penah tukar panggilan diri tuh. sbb kalau aku tukar, hubby dh benci sgt ker? hahah... tp kan, kat opis aku neh baru setahun dua kawin. dulu sblum kawin sayang, bie....tp lepas kawin dh tukar kau...aku... tak paham aku... padahal baru kawin. ntah ler...mgkin tuh care dorang tunjuk kemesraan...heheh...

chugie said...

emm aku masih lg x boleh... kalau dh gaduh, mcm2 gak kuar..pastu rasa menyesal yang amat..

camne nak buat ni?? waaaaaaaaaa:((

A N A K - A N A K K U said...

chugie : pelan2lh z, ko kene belajar mulakan..nnt oklh

Huda said...

hihi..gaduh2 tu mengikat kasih sayang..

Nuffnang

MY HEART BEEP