Nuffnang

MY HEART BEEP

Monday, January 11, 2010

MERENTAS DESA

Dah 2 hari perjalanan aku ker tmpt kerja , aku nmpk bebudak sekolah berlari smbl di awasi guru²...Erm awal² persekolahan mmg ini aktiviti tahunan sekolah, kene ade merentas desa, sukan dan pelbagai...supaya nnt pertengahan sekolah dah x dibebani dgn aktiviti² sprt nie..aku agaklah sbb kakak akupun seorang guru, so tgk lah kesibukkan dia kat sekolah tue....hari² dia cerita...so saper kate jadi cikgu nie senang??? mungkin cikgu dulu boleh balik sharp hour, tp cikgu skrg, dh habis waktu mengajarpun still kene stay back kat sekolah, settlekan urusan² sekolah...awal² thn mcm nie mmg tensen lellebih kalau guru kelas kepada tingkatan y exam....jadi kepada para guru sabar erk, kuatkan semangat...jasa anda xkan dpt di balas dn wang ringgit..Erk melalut dah nie sebenarnyer aku nak cerita pasat merentas desa...hehehe bila tgk bebudak sekolah tue berlari , berjalan..teringat zaman aku sekolah dulu...aku bkn lah seorang y aktif sgt lelebih bab merentas desa, kalau boleh nak cengelat jer....tp still mengikut peraturan sekolah...erm selalunyer bila kitorang merentas desa time sekolah dulu, laluan tue mesti dpn rumah member baik aku ZURA....haaaaaaaa time nielah ktorg amik peluang, suruh dia balik ,amik air sejuk, dahaga...hahahah dan antara kitorang b4 y akan jadi juara lari mestilah ZIE, sbb dia nie mmg rajin skit bab lari² nie, ktorg malas skit...xperlah lmbt asalkan selamat...hahahahah konsep org malas nie... Bila dah tahun akhir sekolah form 5 lah tue, ktorg mmg mls dah nak berlari, so kitorg offer diri utk jadi penjaga bebudak merentas desa jer...hehehe nsb cikgu izinkan...mase tgh jaga bebudak berlari tue ade satu peristiwa y aku xleh luper tp wat ktorg gelak smp lupa diri....erm aku nk ceritakan kat sinipun x berapa pandai...tp kengkawan aku y ade time tue, bila di ulang cerita nie mesti ketawakan aku...hahahaha tp apepun kenangan waktu persekolahan adalah kenangan y terindah....nakal + ngusik guru + tp xdelah bertindak agresif mcm bebudak skrg...

1 comment:

chugie said...

korang memang.. x nk ikut aku berlari.. sbb tu aku kene lenyek masa merentas desa dulu waaaaaaaaaaa:((

Nuffnang

MY HEART BEEP