Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, May 22, 2011

PERASAAN AKU....



Dah lame rasenya x update kat blog nie, sorrylah aku sibuk + bz dengan banyak keje y patut di dahulukan....bemula dr exam ari tue, keje kat opis lak belambak, anak di umah...xde kesempatan nak update, kekadang smpt nk bc story kengkawan je, tp x smpt nak komen...maaf ye kengkawan....



Last thursday ,aku tgk cite berpaling dari jannahmu, ogy berlakon, best cite tue, mmg terkesan kat hati aku....ialah bila ogy cakap, b4 ade zuriat , dia bermohon pada Allah minta di kurniakan zuriat, tp bila dah dapat , lupa sebenarnya itu anygerah Ilahi y dipinjamkan sementara, terleka sekejap, smp kekadang terabai anugerah Ilahi tue.....dlm cerita tue Ogy terlalu sayangkan anak dia, di manjakan, tp biasalah bebudak ade nakalnye, dan kita mesti akan marah @ rotan bila dia buat aksi terlampau kan.....tue y dia rase bersalah dan berdosa sgt, bila anak dia "diambil semula"...sedih ooo cite nie.....anak sorang, pastu kejap je Allah pinjamkan......mmg x tertanggunglah kehilangan tue...tp y penting iman di dada kita, setiap y jadi pasti ada hikmahnya...kita kene kuat, sabar , redha, dan tabah.....



Last friday lak, tetibe aku dpt call dr parents aku, my beloved son, kene gigit kucing, bengkak kaki dia...Lailahaillallah.....bknlah panik, tp risau, separuh hari je aku keje...Lek umah c kakak keluakan laporan lengkap berkaitan kejadian....erm ....sedih je tgk kaki dia luka dan bengkak...trgt cerita mlm khamis tue....adush...anak² ibu.....




Last saturday kisah rumah anak yatim kene tanah runtuh, tiap kali keluar berita berkenaan kejadian, mesti air mata aku bergenang....sedih dan sayunya kejadian tue,walaupun kita x nmpk lagi hikmahnya, tp sedihnye, x tebayang kesakitan adik² y terhimpap dgn tanah , batu, besi khemah....Ya Allah moga Engkau cucuri rahmatMu ke atas mereka......amin...




Semalam anak sayang aku demam...x tdo malam aku ,itu perkara biasa buat ibu bila anak x sihat, ibu pasti x leh pejamkan mata.....kesian dia...di bibir hny ulang "cing gigit"cing gigit"....adush sayang ibu..cepatlah sembuh, biar ibu demam + sakit, jgn sayang² ibu.....tp kalau diorg x rase, diorg xkan tau dan x dpt belajar sesuatu y indah dlm hidup nie...

1 comment:

Huda said...

alahai..macam2 kisahnye ye kak..sabarla yer.ade hikmah sume tu..huda pun layan cite ogy tu..mmg sedih tgk mia sara kene marah je kejenye..

Nuffnang

MY HEART BEEP