Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, March 13, 2011

HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI


Korang pernah dengar tak pepatah nie????x pernah???? melampau tol korang nie, kalau modenpun agak²lah.....hehehe aku yakin korang semua pernah dengar dan paham maksud sebenar di sebalik pepatah niekan...Aku syukur sgt aku berada di Malaysia, sbb negara kita terselamat drp semua bencana alam...contoh mcm gempa bumi, gunung berapi, puting beliung, dan sebagainya....Tapi xleh nak rase syok sgt, walaupun negara kita x di uji dgn 1001 bencana alam, tp kita di uji dgn pelbagai penyakit...contohnya, virus terbaru y melanda negara kita, name virus tue adenovirus , aku x sure korang perasan ker tak, tp virus nie dah mula menular, dan aku dgr dia akan attack organ dalaman kita y penting, sepeti paru²....Kakak aku ckp virus nie sebenarnye , bkn lah drp tikus, xtau puncanya drp mana, tp y pasti dr persekitaran y kotor, dgn keadaan cuaca kita y skrg nie lembab...mmg mudah virus dan bakteria merebak...so sesamalh kita jaga kebersihan kawasan kita...dan pada y mengandung especially, kanak²....kene bnyk kan mkn makanan y leh kuatkan antibodi kita...semoga kita semua dilingdungiNya...amin

3 comments:

Huda said...

amin. macam2 penyakit skang ni kan kak..menakutkan..dalam doa lepas solat selalu minta diberi kesihatan yg baik :)

SyidaGorjes said...

semoga kita dijauhkan dari semua tu....amin.

Zura said...

yup...dugaan lain yg melanda negara kite nie...penyakit yg pelik2...

Nuffnang

MY HEART BEEP