Nuffnang

MY HEART BEEP

Monday, February 28, 2011

SIKAP KITA RAKYAT MALAYSIA


Ok hari nie aku nak ulas skit , sikap kita rakyat MALAYSIA...Bukan nak kutuk @ nak kata tapi aku rase inilah hakikat, drp kita jadi student smplah kita dh dewasa nie...sikap kita x berubahkan...satu sikap yang boleh dikatakan kita muafakat membawa berkat...hahahah tp kali nie bkn bawa berkat tp bawa kepada akibat yang "padan muka kita" apa erk sikap kita yang sepakat nie, x kira bangsa dan agama...erm sikap suka buat keje last minute...@ dlm erti kata lain berlengah²...tol kan...setuju tak ngan aku ckp nie...Ialah aku bagi contoh pembayaran saman...bukan ker diskaun saman tue dah bukak lama?????tp ramai y masih lagi rase xperlah nnt byrlah, alaaa byr lelambat xper, mesti x ramai orang...kalau semua org pk mcm nie, haaaaaaa akibatnya mcm semalamlah, smp tgh malam pihak berkuasa terpaksa bukak kaunter, coz xnak menghampakan rakyat malaysia y beratur dr pagi nak setle saman...

Cuba kita setlekan awal² aku yakin mesti kes mcm semalam dapat di elakkan...itu y kita nmpklah..y kita x nmpk ade lagi sebenarnye....dan kalau korang perasan@ tak sebenarnya menda nie kita didik sejak kita jadi student lagi...kalau assignment tue , dah smp esok due date, hari nie baru nak tercari²....hehehe akupun same gak mcm tue...bkn nak tunding jari pada org lain, tp bak aku ckp sikap kita rakyat malaysia...marilah kita berubah kengkawan....

2 comments:

Huda said...

betul tu kak!sangat setuju :)

SyidaGorjes said...

marilah kita tarnsformasi diri......perlu jadi transformer tak?hehehe

Nuffnang

MY HEART BEEP