Nuffnang

MY HEART BEEP

Thursday, September 16, 2010

RAYA TAHUN 2010

Tahun nie raya aku x berapa nak best, erm aku mmg xde mood nk beraya, ntah nape ntah...bosan jer baju rayapun ade ker xde xper...tp demi lihat keceriaan kat muka orang² yang aku sayang, aku siapkan gaklah persiapan raya y serba sederhana wat aku, tp meriah wat anak-anakku....aku balik kg mr hub awal, patutnyer kitorang gerak malam raya, tp di sebabkan dapat berita yang tak best....my mother in law masuk spital, so kitorang gerak awal, hari rabu kitorang dah berada di kg mr hub...Sebabkan adik beradik mr hub nie 5 lelaki 1 org perempuan...so pepaham jerlahkan keadaan umah mak mentua aku tue...lelebih bila mak mentua aku x sihat....Tahun nie kakak ipar aku xlek beraya, coz anak dia nak UPSR, so mmg berayalah....kat umah mak mentua aku lak biras aku tgh berpantang....bkn mengeluh @ merungut, tp penat x ingat, alhamdulillah utk kekemas rumah nie, adik - adik ipar aku mmg leh harap...so tugas aku juz utk menjaga mak mentua aku y x berapa sihat + org y tgh berpantang.Kalau masak tue, kenelah masak utk lauk org y x berpantang dan org y berpantang....pening gaklah, ialah aku mane teror masak...so pening gaklah pk nk bg org pantang mkn per...wlpn ade pengalaman berpantang...tp bab mkn nie mak aku y sediakan....hehehehe...gpun kat kg mr hub aku bkn kat sini, xde brg leh g cr kat tesco ker, econsave ker, giant ker, jauh dr bandar payah.....Tahun nie aku xde gmbr berayapun dengan anak² dan suami...sebabnyer, baru jer ktorg nak duduk minta maaf, dah berduyun tiba....so terpaksalah aku bergerak ker dapur menyediakan pepe yang patut...aku mmg x kemana...duduk jer di ceruk dapur...hahahaha...basuh pinggan ,kemas dapur...suami dan anak² dh ikut org y berduyun² td g beraya.....erm tggllah aku ngan mak mentua aku + biras aku y sedang berpantang....biasalah suasana kg, org dtg beraya smp ker mlm.....dan aku sibuk smp ker malamlah.....penat x ingat...kesian mak mentua aku kat aku...tp xperlh, bkn selalu aku berbakti kat fmly mentua aku....
OTW lek sini, kitorg lek awal sbb isnin dah start keje seperti biasa...kol 3 ktirog gerak lek, budget smp kol 6@7 dh ade kat umah....tp akhirnya kitorg smp kol 11 mlm..hahahaha penat x ingatlah...nak menagis, tp ku tahan jer...demi memberi semangat kpd mereka y memerlukan...hahahah....nak tau naper kami leh smp selewat tue...huhuhuhu kereta suami aku rosak....tersadailah kami 4 beranak di tepi hgway temerloh....tunggu towing mtd dr kol 6 petang smp kol 8.30 baru smp...pastu naik towing insurance smp umah....sakit pinggang jgn ckplah...dlm menunggu towing mtd tue, anak-anakku dh bermacam aksi diorg buat, ialah bosa, lapar...alhamdulillah diorg x berak...kalau x..eeeeee, mkn ade mende aku tapau ,so mmg x laparlah....hp aku hbs rosak, mana taknye, my little prince pergi cmpk tepi hgway...arghhhhhhhh. Aku dh nmpk "RM" dlm poket aku terbang tinggi dan terus hilang...

4 comments:

Zura said...

ko nie buat entry mcm xde fullstop...nasib aku rajin pagi nie...cube lah buat perenggan sikit...senang aku nak baca...nie straight je entrynye...klau aku tersasul membacanye cm ne...dh terlepas sikit ko nye tulisan..nti kalau aku xfhm tulisan ko..ko kecik hati ngan aku..pastue ko merajuk...ko nie mah insaflah sikit...bwk2lah bersedar sikit...kehkehkeh...ko rase bengang x baca komen aku yang panjang xde perenggan nie..aku nk ko rasa ape aku rase..hahaha

SyidaGorjes said...

alhamdulillah dugaan tu kay dapat hadapi dengan tenang+sabar.

Ease Basri said...

sabar je lah...takpe...pasti ada hikmah..... nanti mai umah yer....

chugie said...

sabo mah.. dugaan tu ade hikmahnye..:D

Nuffnang

MY HEART BEEP