Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, September 26, 2010

KESIAN KAT AKU...LEBIH KESIAN PADA ANAKKU...

Sabtu lepas, rancangan asalnyer nak pergi open house umah member aku + umah bos aku, tp akhirnya aku x kemanapun...kenapa??? erm aral melintang, nak wat mcm mane.... Sabtu tue otw nak balik umah, aku selisih ngan kakak aku, terus dia call aku, suruh aku follow dia sbb, dia bwk my little prince g klinik, batuk dan bunyi nafas dia dh makin teruk.....so akupun U turn balik follow kakak aku...Dah dapat rase rancangan akan tergendala, tp aku juz delaykan dulu ngan member aku....tggu result. So after jumper dr pakar kanak², dah amik nab sekali, still x berubah....so doc nasihatkan supaya anak aku di tahan kat wad....Adush, dah ler tgh sangap nie, mmg dah out sgt nie....so aku juz mintak dr pakar suruk refer ,admit kat hospital jer....After settle, aku g amik suami aku kat tmpt keje dia, dan terus gerak g hospital settlekan urusan anak aku...Smp kat sane aku park kat depan emergency jer, tgk keadaan anak aku yang lembik tue, hmpr sahaja air mata aku menitis, tp aku tahankan jer, mintak pada Allah supaya kuatkan semangat aku, tabahkan hati aku...After settle semua, dah xray, amik darah dan berbagailah...Aku di panggil semula...erm anak dah ragam tue jgn ckplah...Alhamdulillah suami aku ade, kalau aku sensorang xtaulah mcm mane.....erm so doc terangkan kat kitorang, xde jangkitan peparu, jantung ok, darah ok...alhamdulillah, tp yang wat aku panas hatinya bila doc tue ckp, len kali sakit demam biasa mcm nie, pergi klinik kesihatan jer, xpayah dtg hospital, kami terima yang kecemasan jer...ha??? aku ckplah sy dpt surat pakar suruh anak sy admit, doc tue leh gelak jer...Dia x dgr ker nafas anak aku berbuyi????dia pekak ker.????? eeeeee mementang ko x kawin g, xde anak, sesenang jer ko wat anak org mcm nie erk.....eeeeeee bkn mendoakan yang x baik, tp atleast jgnlh layan ktiorg mcm nie, ingat ktorg nk sgt ker g spital, kecuali keadaan dah kritikal....grrrrrrrr bertukar!

Aku balik bwk anak aku yang tak sihat tue, sedihnya hati tgk keadaan anak, hanya Allah yang tau, balik aku tdokkan dia....dia penat,seharian ke hulu kehilir..tp x dpt layanan yang sepatutnyer.....eeeee. Aku amik kesempatan same utk tdo 5min pun jadilah...dah x peduli rase lapar semua, y penting nak rest jap, tp baru jer nak terlelap...dah dgr suara anak aku, so bgn bagi dia ubat.....Seluruh fmly aku turut rase marah dgn layanan doc kat spital tue...tp what to do, spital tue kan mmg teruk. Hari ahadnyer aku bgn, still dgr nafas anak aku, juz bwk g jumper pakar kanak² again, dan diapun kecewa dgr cerita drp aku...anak aku dpt nab lagi sekali, + ubat yang sepatutnya...Pagi nie aku bgn, dh kurang bunyi nafas dia......cuma kakak dia lak rase badan dh panas, erm dmm lah tue berjangkit...adush anak-anak ibu cepatlh sembuh sihat....ibu rindu nak tgk korang bergumbira....

2 comments:

SyidaGorjes said...

kalau anak sakit memang kita risau,hopefully anak kay cepat sembuh...

A N A K - A N A K K U said...

thanx syida...hope mcm tuelah

Nuffnang

MY HEART BEEP