Nuffnang

MY HEART BEEP

Tuesday, June 22, 2010

CERITA TENTANG "BERPANTANG"

Gambar nie ehsan dr google...hehehe

Aku nak borak pasat kes pantang berpantang orang bersalin nie, org berpantang nie ada mcm² cara, depends pada org y menjaga kita dlm pantangkan..kalau simple org tue jaga, simplelah pantang kiter, mcm aku mmg jgn haraplah ktorg adik beradik mase dlm pantang mcm kene jaga ngan guru disiplin...garang tue, hehehe mak aku yang jaga ktorg dlm pantang...Mak aku bab pantang bersalin nie mmg tegas, sbb dia kate badan nak pakai lame, xkn anak baru 2 orang badan dah benyek, bla..bla..bla...mak aku bebel lagi xleh nk taip kat sini sbb bnyk nasihat y berunusur keras dan sensor...hahahahaha...So sebabkan kitorang nie mmg dididik berpantang ikut rules mak aku, so bila tgk org lain pantang mcm simple jer, kitorang jadi mcm " erk senang jer, x sakit badan ker nanti???? boleh ker mcm tue???" ikut orglah kate mak aku...yang penting mak dah turunkan ilmu kat korang...So bebaru nie adik ipar aku bersalin, isteri adik aku lah kan,mlm td adik aku balik dr kampung wife dia terus duduk depan kitorang bz tgk tv mengadu....kenapa wife dia berpantang x same mcm ktorg pantang...Kitorangpun pakatlah tny, kenapa, ialah dia ceritalah bnyk y ktirog buat wife dia xkene buatpun, hehehe ktorg terpaksa xplain kat dia x same pantang orang nie, ada y simple ade yang tegas straight mcm mak tue...dia still rase x puas hati, dia dh nekad nak bawak bini dia balik sini, biar mak aku jaga lak mcm jaga ktorg...ish ktorg nasihatkan dia, jgnlah dah ler anak dia cucu sulung nk buat mcm tue, kat org tua, ktorg ckplah kalau dia lek kg sane, jglah bini dia, so mak aku turunkanlah ilmu berpantang kat dia, y lain²y remeh tue, nnt bila wife dia lek sini, baru mak aku tlg buatkan...hehehe sayang bini gak adik aku nie...;p So korang lak mcm mane korang berpantang simple ker atau staright mcm aku kene? carut marut...heheheh itu jer cara nak sedarkan org muda sekarang nie y bnyk degil....Tapi pada aku berpantang mmg seksalah drp bersalin...uish....

4 comments:

uptownazila said...

best gak ni aku pun boleh la buat kan nak kempiskan perut nih heheheh

Zura said...

samalah cm mak aku...mmg di jaga...tp tuelah org skrg nie senang sgt berpantang..pastue umur br cecah lewat 30 br sakit sini sakit sana..mber aku je bape org cm tue..

chugie said...

huhu.. aku berpantang simple je mah.. rasanye, elok aku berpantang sendiri je kat umah.. mesti aku lebih tegas dengan diri aku eheheheh:D

A N A K - A N A K K U said...

zila : haaa buatlah

zura : yup tol tue ra, kekadang baru 2-3 hari bersalin dah pergi shopping

gzee : xper next baby ko tegaslah utk diri ko, kutip ilmu kat org y berpengalaman

Nuffnang

MY HEART BEEP