Nuffnang

MY HEART BEEP

Monday, May 17, 2010

CERITA KISAH "MY LITTLE PRINCES"............

Semalam seharian aku duk rumah jer, coz mr hub keje....tp pagi tue aku sempat bwk my little prince g klinik, sbb batuk dia teruk, smp kene nemolizer ( btl erk ejaan nie???)....sedey sgt time tgk dia sedut tue, bkn sbb dia asma, tp nak bg kahak dlm peparu dia pecah....coz nafas dia dh berbunyik..memacam dugaan bulan nie....Erk bkn nak citer pasat mende sedey, tp nk citer pasat mende kelakar....Anak aku my little princess, skrg nie otak dia makin ligat, urat² dlm otak dia cepat benor bercantum, mcm iklan susu anmum tue...tollah kesan dia cepat...anak makin bijak... Semalam disebabkan adik dia x sihat so 70% tumpuan aku kat adik dia, sbb risaukan jadi pepe...dia lak boleh buat perangai merajuk, xdelah merajuk pepun juz ckp y seoalah² dia x di pedulikan...bila aku layan adik dia kejap mulalah ayat dia " ibu...imanpun xde ayah"....aku paling kat dia...ayah kejelah ibukan ada....dia sengih, sbb aku dh mula tumpukan perhatian kat dia...pastu bila adik dia merengek, aku layanlah adik dia semua...haaaaaa mulalah ayat dia balik " kesian iman, imanpun xde ayah"...arghhhhhhh aku tensen....last² akupun ckp balik ibupun xde suami...hehehe Bkn aku x melayan dia, cuma kurangkan skit tumpuan jerk...eeee geram pulak ngan mulut dia tue bila mengomel mcm tue...bila aku melayan dia...dia ok jer ...heheh cara dia nak bermanja ngan aku...tp geramlah bila dia ckp mcm tue....Pastu bila aku citer ngan kakak aku, diapun bukalah cerita, a'ah mmg skrg dia ckp mcm tue, bila time aku ngan mr hub xde, org x pedulik sgt dgn dia mulalah ayat dia " kesian iman nie ibu keje ,ayah keje"...bkn sekali, tp berulang kali smp org tumpukan perhatian kat dia...hehehe anak² korang laks mcm mane??? bila diorg dh pandai borak nie yang best melayan....hilang rase letih ,sedey kat hati kat otak nie....

6 comments:

chugie said...

anak2 yang cepat belajar dan sangat2 bijak ni mah! kalau dua2 dah bleh bercakap, layan lah ko kedua2nye ek!

adrizajamil said...

sgt comel...budak-budak makin hari makin panjang akal...

semoga ank-ank menjadi ank yg soleh/solehah...

amin..

adrizajamil

zh-ena said...

hehehheheh anak2 nak dpt perhatian dr mak n ayah mmg akan buat mcm2 utk tarik perhatian kita..

lampin&buku said...

emm..memang anak-anak nakkan perhatian.anak saya pernah berkata ayahnya tak sayang dia,dia nak lari dari rumah dan kene langgar kete.Sedih dengar dia cakap gitu masa mula2 dapat adik. Setiap hari sumi akan cakap sayang kat dia.Sekarang dia dah okey stlah 4 bln khdrn adiknya

Huda said...

syiok tu melayan keletah anak kan :) husna pun suka mumbling..layankan aje..

A N A K - A N A K K U said...

chugie : kalau diaorg b2 dh mula borak z, aku tgk jer, skrg nie rajin gak iman borak ngan adik dia wlpn mcm aym ngan itik...aku ketawa jer

adrizajamil : hehehe tuelah ,makin nakal makin bijak, kitapun kalah...amin

lampin : eee sedihkan bila dia ckp mcm tue, terkejutpun ada, coz mcm x sgka dia leh pk mcm tue...alhamdulillah hope dia akn syg adik dia...

huda : heheehe ialah memcam dia ckp, sesuatu y di luar jangkaan..mumbling tue per huda?

Nuffnang

MY HEART BEEP