Nuffnang

MY HEART BEEP

Thursday, April 8, 2010

CERITA TENTANG KEIKHLASAN...

Mak dan ayah aku pesan, buat ape saje niat kita kene ikhlas, belajar, berkawan, becinta, berkasih , bekerja dan pepun yang kita buat kita kene ikhlas...Bila kita ikhlas, kita tak mengharapkan balasan, kalau dapat balasan itu alhamdulillah rezeki, kalau sebaliknya hatipun x kecewa hampa...Sebenarnyer aku nak ckp pasat keikhlasan bekerja....Aku x sukalah bila kita willing nak amik job tue , nak bertanggungjawab atas tugasan tue, tapi kita sentiasa merungut tentang keje y dah di beri....Kadang² bosan nak dgr rungutan mcm nie....Betoollah tue mmg lah tlh di janjikan pulangan yang insyaAllah lumayan, tp boleh tak buat keje tue tanpa asyik mempersoalkan bila nk dpt pulangannya.... Manusia nie mmg cepat berubah dan melatahkan.....Aku cerita nie pasat keadaan kat opis aku nie,penat dan dh more pada bosan dah nie, bila everyday dgr rungutan yang same.Lagipun actually keje tue xdelah membebankan....Jgnlh asyik nak merungut jer, aku y amik sebahagian keje tuepun leh study + wat assignment lagi...bkn nak berlagak, tp kite sendiri kene pandai uruskan masa dan keje kita....Iklaslah wahai teman, sebab kalau pulangan@ ganjaran y dijanjikan tak same mcm yang diminta dan dibincangkan takdelah hampa sgt perasaan tue......

4 comments:

Ease Basri said...

saya iklas tau...ahaks

A N A K - A N A K K U said...

alhamdulillah...ease kalau ikhlas nak keje pun best

chugie said...

aku minta pulangan gak mah.. tp berdasarkan kerja yg aku buat tu.. tp kalau setakat baru buat sikit kerje tu dh nk kan pulangan.. rsnye cam x bape ikhlas lah pulak kn??

A N A K - A N A K K U said...

chugie : tp jgnlah asik merungut mende y same z

Nuffnang

MY HEART BEEP