Nuffnang

MY HEART BEEP

Sunday, February 21, 2010

PENYAKIT BERMUSIM...AWAS!

Kepada semua ibu dan bapa awas sekarang nie kiter tgh di landa penyakit bermusim....penyakit per? demam, batuk selesema....kalau ade anak y ade lelah dan cepat semput tue, ce cepatlah berikan perhatian yang lebih....aku bkn nak cerita pasat demam, batuk dan selesema...tp aku nak cerita pasat cirit birit...kakak aku adelah seorang nurse di salah sebuah klinik swasta di negara kita,so dia adelah bercerita y sekarang nie ramai parents bwk anak² dtg ker klinik sbb cirit birit...kalau bawah 2thn mungkin boleh di katakan rotavirus, bahaya nie...sbb cirit birit y terlampau....ade sekali tue dia ckp, sorang patient nie, dia bwk anak dia ker klinik, dlm keadaan anak dia dah lembik...dah kering...means dah xde air dlm badan...pelik kakakk aku ckp, xtau brp lame dia simpan anak dia smp dh lembik baru nk bawak g klinik...bahaya tau....alhamdulillah budak tue xde pepe..so to all parents, kalau anak tue kene cirit birit, cecepatlah bwk g klinik...erm kita x tau ape puncanyer, mungkin dr pemakanan atau air...so utk langkah berjaga² kita kene pentingkan kebersihan tentang pemakanan diorang...pada yang ada pembantu rumah ingatkan diorang, air tue masak biar lama skit, botol susu yang diorang gunakan rebus, puting y dah berkulat tukarlah...dan especially bila basuh berak bebudak tue, pastikan tangan di basuh dgn bersih...dan pada yang hantar anak ker nursery, balik kerja, kita kene tmbh kerja skit, dgn basuh dan rebus semua botol anak² kita...semoga mereka semua sihat selalu...hati kitapun senang, nak pergi tempat kerjapun hati lapang... ingat yer kengkawan anak kita tanggungjawab kita bersama...semoga anak² kita selamat dr virus nie....amin...

6 comments:

Fatihah said...

Minta dijauhkan.. info yang bagus ni..

chugie said...

eee..yeke mah. takut plak aku dengar psl ni. ishh..

fitri oh fitri said...

info hebat. thnks.


nauzubillah. tanak.




www.fitridzulkifli.blogspot.com

JMR said...

bukan takat budak2, org2 besar pon kn jaga gak kan..heheh..TQ for the info..:-)

A N A K - A N A K K U said...

fatihah : tol tue mintak dijauhkanlah dr anak²....risau kalau diorg tggl nursery, penyakit mudah menular...

chugie : yup z, pagi td kakak aku call info lagi pasat nie...

fitri oh fitri : heheheh xnk kene jaga kebersihan bersama

JMR : tol bkn setakat bebudak jer, kitapun leh kene...tp kalau kat diorg kesian daya ketahanan diorg x same mcm kiter...

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Nuffnang

MY HEART BEEP