Nuffnang

MY HEART BEEP

Thursday, February 4, 2010

AKU DAN KENGKAWAN...

Semalam aku ngan kengkawan aku keluar, dah lame tak keluar dgn diorang nie, sejak aku kahwin....ialah memasing dah bz dgn life memasing, so ktorg rancang amik cuti satu hari kuar hang out sesama....without hubby & children...tp bkn semua dah kawin, zura jer masih single & available...heheheheh.....So bila pagi semalam aku bgtau my big bos, aku cuti nak keluar ngan kengkawan, terus aku ade urusan rasmi yang kene settlekan.....kitorang dah planned kuar mcm biasa pergi kerja, balikpun mcm biasa balik kerja, so anak² xdelah tetunggu²...heheehhe....
So kitorang g settle urusan y my big bos bagi dulu, senang jap g xyah pk dah...hahahaha. Aku g maybank ngan bank rakyat....settle urusan aku...pas nie nak settle urusan zura laks....



Kitorang b-3 gerak pergi ker KWSP kepong, alhamdulillah nasib jalan x jam mcm selalu aku pergi keje, kalau x mmg bercintalah...cadangnya nak pergi shah alam, tp terasa jauh laks ...Zura y ada urusan KWSP nie, dia nak hidupkan pswd online dia...





Masuk jer dlm KWSP, ktorg dah buat lawak ntah pepe, smp kat depan mesin lagilah...mcm org kg, sbb rupenyer 1st time ra gunakan mesin nie, tue y dia x berapa mahir sgt, aku ngan z mcm biasa suka membuli ra...hahahaahDah settle semua urusan ktorg baru, ktorg bergerak ker kota damansara @ nama glamer y idah bagi kota dam....Sebenarnyer ktorg tgh pk² nak breakfast aper dan di mana, sementara tunggu idah settle urusan dia kat lawyer firm..dah berapi kali pusing kat padang kota nie ktorg still x dpt kate putus, smp idah call bgtau urusan dia dh settle, so ktorg amik idah, terus pergi OU jer senang cerita...Smp kat OU, memasing perut dah lapar, pas parking jer terus cr makan, zura ckp dia nak mkn nasi lemak...demi penuhi permintaan dia, ktorgpun surveylah kat dlm OU tue restorang manelah y sedap ade jual nasi lemak , dan akhirnya ktorang pergi sini



Cerita pasat makanan dia oklah....boleh lah terima tekak, xdelah teruk sgt dan xde lah sesedap sgt mcm makcik y jual tepi jalan tue...harga dia..hahahah boleh tahan mahalnyer, tp service dia mmg outlah...x friendly , rasenyer sepanjang kitorang kat situ, ktorang jerlah pelanggan diorang..maner de org lain...mungkin sbb org keje kot, dan awal pagi lagi...Per y kitorang makan...jeng-jeng...






Ok tue minuman y kitorang order, aku minum milo ais, zie minum barli suam sbb dia kene ulser, idah minum apple hijau, diet katenyer , zura laks minum ribena lemon, mcm bebudak...hahahah. makann laks, aku order nasi lemak same ngan ra, idah char kuey teow, mcm x char kuey teowpun, zie laks nasi goreng tomyam x silap aku, tue y dia punyer smp lambat tue....Sementara tunggu makanan smp dah memacam aksi ktorang dah....tgkjerlah gelagat ktorg mcm org bujang nie...hehehehe
v
v
v
v
v
v
v










Lepas makan kitorang gerak g GSC, nak tgk citer "ADNAN SEMPIT" so kitorang beli tiket pukul 1.00 sementara tunggu nak tgk wayang kitorang habiskan mase main bowling...heheheh mcm dah kemaruk jer dlm 2 bulan nie dah berapa kali ktorg turun main bowling, tp b4 nie memasing bawak hand bag, so payah skit nak tumpukan sepenuh perhatian...hehehehe poyos jer. Nie gelagat ktorg time tuju ker GSC









OK time utk tunjuk skill memasing, pada aku lah pihak UBowl nie dia kene upgrade lane dan bola dia...tiap kali baling bola tue asyik lari jer, y aku geram tempat paling dia suka adalah longkang, kekadang tue dah nak smp kat pin bowl tue, leh dia melencong pergi longkang..eeeeeeeeeeee tensen y amat, pada aku dan kengkawanlah lane ngan bola tue kene perbaiki...nie ckp² org x pro main bowling...hahahaah. Selain drp lane ngan bola tue, bebawak lah tukar kasut baru skit boleh x, jom tgk kasut per ktorg dapat semalam....eeeee koyak taux selesa....untung banyak wat lah perubahan skit xperkan.....Jom lah layan peel ktorg kat pusat bwling nie....



Dah puas main, tgk jam dah sampai mase ktorg layan movie laks, time nie mmg dahaga gila, aku suruh ra beli air boleh dia jawab x nak...last² kitorang b3 paksa gak dia pergi kaunter beli air....hahahaha, time budak tue nak masuk kan air mineral ktorg dalam plastik, ktorg laju jer ckp x yah, tp si suzy sibuk nak plastik, so budak tue bglah plastik kat dia, tak smp 5 min, air dia bergolek jatuh dr plastik tue...plastik tue bocor rupenyer....hahahahahah ktorg gelak jer tgk minah nie, terus dia bg balik plastik tue kat kaunter....masuk panggung memasing sempat lagi posing hahahaah...jom layan




Nielah cerita ktorg tgk, overoll coter nie pada pendapat aku mmg best, dari awal smp akhir aku gelak jer ,smp kene sound ngan member aku sbb lost of control my voice laughing.....So saper x tgk lagi, pergilah tgk, kalau korang tgh tensen mmg boleh release....heheheehhe. Ok itu jer cerita pasat aku ngan kengkawan aku semalam...pas tgk wayang ktorang singgah solat kat petronas kota damansara terus balik, coz big bos idah dah calling²....






1 comment:

Zura said...

detail tue cite...

Nuffnang

MY HEART BEEP