Nuffnang

MY HEART BEEP

Monday, March 19, 2012

MOGA MEREKA DI LINDUNGINYA.....

Terjemahannya:

Ayat 28:
"Kemudian apabila engkau dan orang-orang yang bersamamu telah berada di atas bahtera itu maka hendaklah engkau (bersyukur kepada Allah dengan) berkata: Segala puji tertentu bagi Allah yang telah menyelamatkan kami daripada orang-orang yang zalim."

Do'a Keselamatan


Artinya: "Ya Tuhan, janganlah Engka siksa kami karena lupa atau bersalah. Ya Tuhan, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana telah Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Beri maaflah kami, ampunilah kamj, dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami dalam mengalahkan orang-orang kafir." (QS. Al-Baqarah: 286).


Dan Doa-Doa Mustajab - Darussyifa'
Ya Allah, sesungguhnya kami adalah hamba-hambaMu, anak-anak dari hamba-hambaMu ya Rahman. Ubun-ubun kami ada dalam genggamanMu. Telah terdahulu ketetapanMu bagi kami, telah adil qadha' dan qadarMu bagi kami. Kami meminta dengan nama-namaMu yang telah Engkau sebut untuk diriMu, atau yang telah Engkau ajarkan kepada salah seorang hambaMU, atau nama yang Engkau rahsiakan dalam ilmuMu yang ghaib, agar Engkau kurniakan kepada kami kesihatan dan keselamatan, afiat dan keselamatan yang kekal dalam agama, dunia, dan akirat dengan rahmatMu ya Allah, wahai yang paling Mengasihi daripada segala yang mengasihi.


YA ALLAH PADAMU KAMI BERDOA SELAMATKANLAH KANAK² YANG TIDAK BERDOSA, PULANGKAN LAH MEREKA KE PANGKUAN KELUARGA MEREKA DALAM KEADAAN Y SELAMAT, LINDUNGILAH LANGKAH MEREKA...AMIN


No comments:

Nuffnang

MY HEART BEEP