Nuffnang

MY HEART BEEP

Monday, June 20, 2011

KESIAN MY LITTLE PRINCE



Kesian kat my little prince, bertimpa²....dari minggu lepas lagi....Minggu lepas little prince di serang semput...adoiyai, lame dah x kene tetibe kene, xde angin ,xde ribut....mlm tue 2x dia kene sedut gas....mmg lembik sgt time dia amik gas tue....per lah aku salah mkn mase preggy smp peparu anak aku x kuatkan...dugaan Allah, nak aku dan ahli keluarga ku kuat.....redha ajelah.....Pastu semalam, baby sitter aku call, ckp anak aku menangis x berenti dari pagi..coz nak berak x boleh....adoiyai anak ibu kene sembelit lak.....Sebab kat rumah xde my parents, dgr suara baby sitterpun panik jer, aku kemas² barang terus balik...syukur bos aku memahami....



Sampai kat umah, anak aku dah tdo, akupun temanlah dia tdo, kepalapun tgh sakit.....bangun kol 4.30, tgk anak aku dah mencangkung,nak berak lagi....terus aku angkat dia bawak masuk bilik air, letak atas toilet, bg dia berak...menangis dia....tp kepala taik mmg dah kat hujung sgt, aku terpaksa korek, kuarlah seketul majun.....pastu xnak berak dah...mungkin dia rase sakit.....so aku mandikan dia...tgk dia dah leh tersenyum, aku pun gembira....tp sekejap je, pastu mungkin x puas dia nak berak lagi....same gak aku terpaksa tlg dia berak....tp kali nie senang skit, mungkin aku bg dia mkn pisang b4 tue, kuarlah bnyk gak biji majun dia.....tp aku tau perut dia still sakit...



Pas kakak aku balik, kakak aku sebut beli enema, baru teringat...yup asal td x terpk....aku terus start kete g farmasi beli enema, kakak aku masukkan dlm bontot my little prince, alhamdulillah 5 saat pastu dia berak dgn mudah dan puas...syukur....tp pada aku cukuplah sekali nie je tgk dia kene sembelit....teseksa...menangis x berenti.....anak ibu cepat sihat erk....

2 comments:

Huda said...

kesiannya dia..moga lekas sembuhnye kak..sian tgk anak2 sakit kan..

Zura said...

erm..dugaan ko tue..xpe len kali kena ko dh th cm ne nk atasi..

Nuffnang

MY HEART BEEP