Nuffnang

MY HEART BEEP

Tuesday, February 22, 2011

SALAM MAK & AYAH


Bila last sekali korang salam mak ngan ayah korang??? raya thn lepas erk???hehehehe....Aku last salam mak ayah aku padi td nak pergi kerja..Di sebabkan aku dduk ngan family so tiap hati ada 3 insan yang perlu aku salam...1stly mr hub, sebelum dia g keje kenelah salam dulu...pastu mak dan ayah aku...tiap kali g keje mmg aku salam mak ayah aku, dah terbiasa dr kecik @ sekolah dulu b4 g memana kene salam org tua...pada akulah time diorg ade nielah aku dapat salam dan ciuum tgn diorg, smbl mendoakan kesejahteraan diorang...nnt bila dah tiada,dah x rase nk salam..time tue baru teringat²....So korang kalau y duduk ngan fmly tue, x kiralah mak ayh korang atau mentua, salamlah tgn diorg tiap kali nak keluar ruumah, itu secara x langsung mengeratkan lagi sillaturrahim kita dgn diorang...memperkemaskan lagi kasih sayang kita dgn mereka...dan secara x langsung dosa² y tak sengaja kita lakuukan gugur bersama tiap kali kita menyalami tgn mereka....

1 comment:

Zura said...

last aku salam mak bapak aku semalam sbb pagi tue nk g keje aku singgah kjap umah mak bapak aku anta susu anak buah aku...

Nuffnang

MY HEART BEEP