Nuffnang

MY HEART BEEP

Thursday, February 24, 2011

RAGAM ORANG MENGANDUNG...


Orang mengandung nie memacam ragam...masa aku pregnant dulu, aku smp masuk spital lah, 2x pregnant 2 kali gak kene tahan ward, coz aku mabuk teruk, smp lembik...so kene tahan masuk air + vitamin. Erm pastu aku sickness smp 9 bulan, pantang silap mkn skit,sure keluar balik...budak kat opis nie jadi tukang kira brp kali aku g bilik air satu hari, kalau aku preggy...Heehehe mmg teruk dan lembiklah...Nak berjalan pun susah...erm but mak aku pesan, lawan jgn ikutkan sgt, nnt jadi malas..


Tol tue kalau ikut sgt tak larat kita lelama kite jadi malas.... Kalau kakak aku pregnant lak dia mesti kene sakit kepala y teruk, pernah dia hantukkan kepala kat dinding sbb mkn ubt pun dah x jalan....Erm memacamkan...ade tue aku dgr suka tdo atas simen sbb rase panas sgt, ade lagi y pepelik, mcm kat opis aku nie, ade sorang pregnant...tau, dia jadi seorang y pengotor, Ops sebelum tue bukan niat nak memburukkan juz nak sharing antara ragam org preggy itu jer....Dia kate kekadang g opispun dia x mandi sbb dia leh bau sabun, deodorant, minyak wangi....eeee pelik tol, pastu dia cepat panas kot, skrg nie pun selamber jer dia bukak tudung kat opis...ari tue dah ade y tegur, tp dia menjawab...erm....Ada juga org y preggy nie kuat tdokan...hehehe aku dulupun kuat tdo gak..pantang ade mase sure aku tdo...bila dpt tdo tuue wahhhhhhhh puasnyer...hehehehe..


Tapi apepun korang, beringatlah sebenarnya sama ada kita sedar @pun tidak kita sedang di uji dengan pelbagai cara, especially dlm keadaan kita berbadan dua, hormon x stabil..cepat marah, kecik hati dan berbagai...istighfar bebanyak..moga kita tidaklah smp terkeluar dr landasan iman padaNya...semoga ibu-ibu yang mengandung saat ini di beri kesabaran yang tinggi.....amin

2 comments:

Zura said...

erm..memacam kan...nasib baik ko xngidam sup daging bab...itu lg parah...

~aSHa~ said...

wah teruk gak kan alahan..sampai masuk spital..
akak ni pun hampir masuk spital jugak ni...tapi sib baik doktor tgk leh minum air masak...kebetulan botol air tu di bawa ke hulu ke hilir...

Nuffnang

MY HEART BEEP