Nuffnang

MY HEART BEEP

Wednesday, January 27, 2010

PERANGAI PELIK AKU...!

Ramai kengkawan kate aku pelik, dr aku bujang smp aku dah beranak pinak nie....heheeh mcm dah tua sgt laks guna ayat beranak pinak...padahal baru ade 2 org jer....erm tp pada aku , biasa jer xde yang pelikpun...sama mcm org lain,tp maybe sbb otak aku gila² skit, dulu b4 kawin mmg tiada batasan gila aku, nasib xdpt kad merah dr spital jer, tp dah kawin nie, terbatas skit, gila kat kenalan rapat & anak² jer, sbb kene jaga maruah suami gak...hehehe (ceh mcm isteri solehah laks;p)

OK, aku tau yang nie mmg pelik, sbbnya aku kalau jumper org yang aku kenal selisih ngna aku atas jalan raya, tetibe mesti pipi aku merah, mcm malu, itu blum kalau aku hon org tue lagi, ialah kalau org y kiter kenal, kiter terserempak mesti kita hono @ angkat tgn kan, kalau ini y jadi , aku dh mcm org gila...mesti aku tersengih², pastu gelak² mcm org x betul...aku sendiri tak tau nape aku mcm tue, malu x kene tempat...kekadang kau cuba gak berlagak mcm biasa, tp x boleh mesti aku tersengih² @ gelak mcm org tak betol...

Mase aku pregnantpun same, pelik skit, selalunyer org pregnant x dtg periodkan .means mesti period dia lewat drp waktunyer@ x dtg dah, tp aku period dtg mcm biasa jer....Aku ingat lagi mase aku pregnant anak pertama, mase tue kat opis rase loya gila, try cr asam, member semua ckp pregnant kot, aku ckp ish mustahil tgh period nie....erm tp bila aku lek umah citer ngna kakak aku y keja sbg nurse, dia suruh aku beli pregnancy test gak...erm so belilah...dia tlg watkan, mase tue period aku dah xde...sekali haahahahha amik ko cnfm ko pregnant kakak aku ckp...aku terpisat²...
Anak keduapun same....konon nak tipu amik mc sbb malas nak g keje, so g lah klinik dlm kepala pk nk bg alasan per, hehehe mcm biasalah migrain doc. sekali doc tny last period bila...aku ckplah baru jer lepas....erm g test air kencing, ish migrainpun kene test air kencing ker, selalu aku migrain gak...dah x sedpa hati...pas abis selesai semua, kau g tunggu kat tmpt ubt, tetibe doc panggil lek aku masuk bilik, tahinah awq pregnant......uwaaaaaaaaaaaa aku menangis, siap ckp doc tipu aku lagi, berpakat ngna nurse.....doc ngna nurse tue gelak kan aku..lawaklah awq nie dia ckp.....ish..ish..bhy aku nie

Erm ada lagi perangai² pelik aku, hny kenalan rapat kau jer dpt kenal pasti betapa peliknyer aku ...tp lantaklah org nak ckp per, y penting aku bahagia menjadi diri aku...

6 comments:

chugie said...

ko memang pelik mah.. nth dr mane ko dtg nth.. planet MUSYKIL pe?

zh-ena said...

jadi diri sendiri jea

zaza said...

imah.. ko ni still cam dulu2.. kalau boleh, aku pun nak jadi cam ko.. happy go lucky always..

A N A K - A N A K K U said...

zie : aku dr planet, sebelah planet ko..hahah

ena : mmg pun na,janji kiter enjoy

liz : hahahaha always....

Ummi Fitrah said...

syukur la apa yang tuhan bagi...

A N A K - A N A K K U said...

ummi fitrah - syukur sesangat, sbb jadi insan paling istimewa antara y lain

Nuffnang

MY HEART BEEP